Swede and Sour Kitchen

Written by a gal from NYC living in Sweden, this blog dabbles in Swedish food and culture!

Spaghetti med Ketchup

Spaghetti med Ketchup Att ha två barn hemma har varit överraskande lungt och lätt några dagar och andra dagar känns det väldigt jobbigt och kaotiskt. Till exempel, i några dagar sedan hade jag en ganska skitig dag. Och när jag säger skit, menar jag skit. Skit som borde ha varit i blöjor men hamnade på ställe där skit borde inte ha varit. Jag ska säga ingenting mer.

Nuförtiden känner jag mig väldigt trött eftersom jag har blivit en mjölkmaskin till Zoey, vår nya lilla vän. Så ibland känns det verkligen jobbigt att göra vad som helst, till exempel att laga mat. De såger att när man ammar, mäste man äta nyttig mat så att bebisen få i sig vitaminer i bröstmjölken. Men grejen är jag är faktiskt bara sugen på söta saker som kakor och bullar. Jag vill dricka kaffe och te istället för vatten. Kanske anledningen är att jag behöver energi och sockret och koffein verkar vara de lättaste lösningarna. Jag vet inte.

Missförstå mig inte, jag äter inte bara skräpmat. Jag älskar grönsaker och frukt men om det inte finns rester till lunch, brukar jag laga någonting snabbt och mättande- snabbnudlar, ett stekt ägg över ris, pasta med ost. Enkel och kolhydratrik mat som är inte så bra för mig eller Zoey. Jag måste erkäanna att jag har även tänkt på pasta med ketchup. Att jag har tänkt på denna är stor för jag tycker att ketchup borde inte vara med pasta. Inte alls. Men det visar att jag har blivit jätte trött, jätte lat, eller jätte galen.

Spaghetti med Ketchup 3

När jag har rest utomlands, har jag hört många stereotyper om americaner. Att vi älskar George Bush, vi kör stora bilar, vi är vänlig folk, vi är överviktig, vi äter bara hamburgare och pommes frites. Någon hade även sagt att vi äter allt med ketchup. Hmmm…..Är det sant? Är det så?

Jag skulle vilja kungöra att här i Sverige är  ketchup konsumption mycket mycket mycket högre än i USA. Ketchup verkar passa bra till makaroner, korv, köttbullar, spaghetti (även om det serveras med riktig tomatsås på)… Enligt Aftonbladet, “lära sig småbarn spruta ketchup över spagettin redan i dagisåldern” och att “Amerikanerna har fortfarande inte fattat det geniala att använda ketchup som pastasås, förklarar Maria Tornell, på svenska Heinz”.

Jag har lärt att eftersom ketchup är gjord med tomater, är den då precis lik tomatsås. Men… om ketchup kan ersätta riktig Italiensk tomatsås, varför spruta folk inte den på hamburgare, pommes frites, och korv?

Spaghetti med Ketchup 2

Spaghetti med Ketchup 1

I alla fall, även på de jobbigaste dagarna, tycker jag att jag inte ska äta denna enkel svensk njutning av spaghetti med ketchup. För mig är det äckligt att stoppa den in i munnen. Jag ska fortsätta att använda ketchup det “rätta” sättet.

One comment on “Spaghetti med Ketchup

  1. Pingback: Köttbullar | Swede and Sour Kitchen

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 24, 2013 by in Huvudrätt, Lunch, Middag, Svenska, Vegetarisk and tagged , , , , , , , , , , , .
moving abroad with family

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright and Licensing Terms

All images and content are copyright of Gypsee Lee and cannot be used without permission.

If you would like to feature some of my images in your blog or site, please contact me first! Thanks!

MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 65 other followers

%d bloggers like this: