Swede and Sour Kitchen

Written by a gal from NYC living in Sweden, this blog dabbles in Swedish food and culture!

Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv

Thin Bread Roll

Jag började att jobba igen efter att ha tagit nästan en två år paus för att ta hand om barn. Det kändes lite spännande och samtidigt lite nervpåfrestande men det går bra! Så nu är Aron hemma med barnen. Han är pappaledig, ett fenomen som inte är vanligt i USA. Vi delar cirka 400 dagar mellan oss för att stanna hemma med ett barn OCH vi får 80 procent av våra lön. Den här skulle aldrig hända i USA. Det gör det svårt att lämna Sverige om man har barn.

I alla fall, är Aron hemma nuförtiden och det innebär att han får gå till lekplatsen och han får byta blöjorna hela dagen och han får städa och han får laga mat. Det är en tjusigt liv. Tro mig! Jag har dessutom börjat en grundläggande kurs i svenska på kvällen så jag är alldeles upptagen. Och de andra kvällerna, när barnen sover jobbar jag med ett nytt projekt som jag ska berätta för er senare. Så… att hinna laga mat verkar jobbigt, vilken är en synd. Att laga dålig mat är annu mer en synd. Men när man bestämmer att laga dålig mat, är det det värsta.

Thin Bread Roll

Har någon hört av en tunnbrödsrulle? Det är en “wrap” some innehåller varmkorv, isbergssallad, potatismos, ketchup, och boston gurka. Det är den konstigaste saken jag har någonsin ätit, i mitt liv. Första gång provade jag den var en natt för två månad sen när Zoey hade en hög feber och vi var tvungen att gå till barnakuten. Efter några timmar var vi väldiga väldiga hungriga och på vägen hem köpte vi två tunnbrödsrulle på Sibylla, en snabbmat ställe som var öppen kl. 1.00 på natten. Jag var så hungrig att jag åt nästan hela rullen. Jag sade till Aron- Det här. Det här. År. Det. Konstigaste. maten jag har stoppat in i min munn.

Varför? För jag har aldrig ätit varmkorv med potatismos. Jag har aldrig ätit varmkorv med isbergssallad. Jag har aldrig ätit potatismos med isbergssallad. Och jag har aldrig ätit isbergssallad eller potatismos med KETCHUP! I EN WRAP! Konstigt, konstigt, konstigt!!!!

Men jag var fortfarande nyfiken om den här snabbmat rullen att jag bestämde att gör den själv hemma. Och serverade den till min 1.5 år son! Det var hemskt. Och Aron föreslog att det skulle smaka mycket bättre med räksallad. RÄKSALLAD MED KETCHUP OCH POTATISMOS OCH ISBERGSSALLAD MED KORV!!!!!!!!!!!!!!! NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ!

Jag är en dålig mamma.

Thin Bread Roll

In which my 1.5 year old explores his culinary heritage.

 Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv

recept kommer från http://www.ica.se/recept/klassisk-tunnbrodsrulle-med-varmkorv-603323/

4 portioner potatismos
1 liten gul lök
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
8 varmkorvar
4 bitar mjukt fullkornsbröd
senap
tomatketchup
bostongurka

1. Tillaga potatismos enligt förpackningens anvisning.

2. Skala och skiva löken. Koka upp vatten, lök, lagerblad och pepparkorn. Låt det sjuda några minuter. Lägg i korven och värm den på svag värme.

3. Lägg potatismos, korv, senap, tomatketchup och bostongurka i tunnbröden. Rulla eller vik ihop dem.

Thin Bread Roll

A proud moment for Aron!

One comment on “Klassisk tunnbrödsrulle med varmkorv

  1. Pingback: Cinnamon Bun Day/Kanelbullensdag 2013 | Swede and Sour Kitchen

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 27, 2013 by in Huvudrätt, Kött, Lunch, Middag, Recept, Snabbmat, Svenska and tagged , , , , , , , , , , , , .
moving abroad with family

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright and Licensing Terms

All images and content are copyright of Gypsee Lee and cannot be used without permission.

If you would like to feature some of my images in your blog or site, please contact me first! Thanks!

MyFreeCopyright.com Registered & Protected
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 65 other followers

%d bloggers like this: